blog-post image

Šílenství jménem rohlíkové boilies

Boilies je pro svou efektivitu velmi oblíbenou nástrahou u rybářů lovící kaprovité ryby. Ale co rohlíkové boilies, je stejně efektivní nebo úplný propadák?

Rozhodli jsme se pro vás připravit recenzi na rohlíkové boilies od různých výrobců. Proto jsme se vydali na tři dny k vodě, kde jsme testovali rohlíkáče od čtyř různých výrobců.

Chci rohlíkové boilie »

Podmínky při recenzi

Lov na rohlíkové boilies jsme prováděli v půlce měsíce dubna, kdy teplota vzduchu dosahovala 15 °C ve stínu a teplota vody nepřesahovala 7°C. Lovili jsme na krátkých vzdálenostech okolo břehu i v hloubkách zejména na položenou. Lov na háčky vel. 6-8. Rohlíkové boilies jsme volili ve vel. 8-14 mm.

Chyť a pusť Rohlíkové boilies 12+20mm 150ml - Česnek

Obr.: Chyť a pusť Rohlíkové boilies 12+20mm 150ml - Česnek

Průběh recenze

Celkem jsme střídavě zkoušeli rohlíkové boilies od výrobců Chyť a pusť, Chytil, Fuzz Baits a Carp servis v kombinaci se sladkým krmením. Největší úspěch měly slané příchutě především česnekový rohlíkáč. Velmi dobře fungovala i příchuť čili a mrtvola. Tyto příchutě si skvěle vedly při lovu kaprů okolo 40-55 cm, kde se nám jich během tří dnu podařilo zdolat nad tři desítky. Velkou oblibu měly tyto příchutě rovněž u cejnů. Naopak ovocné příchutě rybám z jara nechutnaly (jahoda, med). Záběry na ně byly velmi sporadické.

Všechny z testovaných rohlíkáčů měly velmi intenzivní a pronikavou vůni. Docela dobře voněly nástrahy i ve fázi, kdy je bylo třeba vyměnit. Do kolen nás poslala příchuť mrtvola, které jejím zápachem opravdu dostála svého jména.

Rohlíkové boilies Chyť a pusť nabízelo jako jediné prášek, ve kterém je možné nástrahu obalit a dodat jí tak na atraktivnosti.

Na háčku rohlíkové boilies vydrží zhruba hodinu, něž se rozmočí a spadne ze šňůrky. Při rychlejším přehazování jsme rohlíkáč používali opakovaně, dokud se úplně nerozmočil. V průměru se nám podařilo chytit až dvě ryby na jednu nástrahu, než se úplně rozmočila. Pozn. jahodové boilies se rozmáčelo rychleji, pokaždé bylo třeba nástrahu vyměnit, taky rychleji ztrácelo barvu.

Vybrat rohlíkové boilie »

Shrnutí

Nástrahu rohlíkové boilies hodnotíme velmi kladně při lovu menších kaprů a cejnů. Ze začátku je třeba se trefit rybám do chuti, pak následuje rodeo. Nástraha je za velmi přijatelnou cenu a vydrží několik vycházek.

Tip na závěr - Jak napíchnout rohlíkové boilies, aby nespadlo

Rohlíkové boilies napichujeme středem šňůrky, jak je znázorněno na obrázku. Jestliže chytáme na háček s protihrotem, rohlíkové boilies nám tak z háčku jen tak nespadne.

TOP produkty z kategorie Rohlíkové boilie