blog-post image

Recenze Naviják Daiwa Laguna LT 4000-C

Dlouhodobě používám naviják Daiwa RX LT 1000 k lovu na lehkou přívlač a jsem velice spokojen s velmi plynulým chodem a citlivou brzdou. Proto jsem se rozhodl vyzkoušet sestru tohoto navijáku jménem Daiwa Laguna LT 4000-C (light koncept) a to pro lov na medium feeder. Zvolil jsem velikost cívky 4000. Na tento naviják se mi podařilo namotat celou 300 m cívku monofilu 0.2 mm, což je pro účel lovu na feeder více než dostačující. Cívka je relativně plytká a z navijáku se tak vlasec odvíjí snadno a plynule. Naviják využívá brzdu ATD s brzdnou silou do 10 kg s okamžitým rozběhem. Na brzdu si musíte zvyknout (mě se to povedlo rychle), ze začátku mi pár ryb spadlo. Převody navijáku jsou 5.2:1, takže pro lov na feeder optimální rychlost, montáž jsem z vody dostal na pár otočení kličkou.

Chci naviják výhodně »

Naviják mám zhruba dva měsíce a během této doby se mi nepodařilo najít na navijáku jedinou negativní vlastnost. Jedině snad tu, když jsem na naviják namotal více vlasce, než bylo doporučeno výrobcem, při nahazování se často stávalo to, že vlasec sklouzl z cívky dříve, než jsem stihl nahodit. K navijáku také nedostanete při koupi náhradní cívku.

Vybrat naviják s přední brzdou »

Celkově naviják působí kvalitním zpracováním v moderním designu. Při zdolávání musím vypíchnout opravdu citlivou brzdu, kde stačí malé pootočení přední brzdou, která ihned znatelně reaguje a nezadrhává se. Naviják doporučuji k lovu malých až středně velkých ryb. Naviják se jistě hodí i k lovu dravců na přívlač.

Pozitiva

  • Citlivá brzda
  • Plynulý chod
  • Kvalitní zpracování

Negativa

  • Vyšší pořizovací cena v této kategorii navijáků (relativní)
  • Absence náhradní cívky

Chci naviják výhodně »

TOP produkty z kategorie Přední brzda