blog-post image

Soukromé rybářské revíry v ČR

Kromě klasických svazových revírů Českého rybářského svazu (ČRS) a Moravského rybářského svazu (MRS) začínají rybáři v poslední době hojně využívat tzv. soukromé rybářské revíry. Podnikatelé tuto příležitost vnímají a tak vznikají stále nové rybářské potřeby, ze kterých si vybere prakticky každý.

Jaký zvolit revír je poměrně individuální záležiost. Každý může jednat na základě odlišných parametrů. Někdo posuzuje dle prostředí, druhu ryb, důležitým faktorem bude pochopitelně cena povolenky. Krásný přehled soukromých rybářských revírů naleznete na adrese https://www.soukromerybarskereviry.cz/

Revíry se také liší způsobem lovu. Některé fungují na principu chyť a pusť, kde se ulovené ryby vracejí zpět do vody, další pak striktně na principu co ulovíte, to zaplatíte. V takovém případě pak samotná cena povolenky ještě obvykle narůstá o cenu vašich úlovků dle jejich váhy.

Nabídka se také liší dle služeb poskytovaných v zázemí revíru. Obecně je pochopitelně zázemí oproti svazovým revírům na vysoké úrovni. Kromě služeb jako je bezproblémové parkování vozidla se poskytuje také ubytování, informační služby či občerstvení. Někde jsou k dispozici i restaurace, kde vám váš úlovek připraví a můžete si na něm okamžitě pochutnat.

Vybrané soukromé revíry

Sportovní rybářství Jestřabice

Soukromý rybářský revír v Jestřabicích u Kyjova nabízející možnost rybolovu na přehradě v Jestřabicích. Přehrada je kvalitně zarybněna – kapr, amur, štika, pstruh, jeseter a jsou zde vysazovány také trofejní ryby. Možnost ubytování v chatě přímo u vody.
Denní povolenka od 300 Kč.

Rybník Pilský

Soukromý rybářský revír Rybník Pilský s 3,6 ha vodní plochy se nachází v obci Bohdaneč u Zbraslavic, na rozmezí Středočeského kraje a Vysočiny. V zimním období je vyhledávaný pro lov na dírkách. Hlavními lovenými druhy v nadstandardních velikostech je početná obsádka trofejních kaprů, jeseterů, amurů a pstruhů.
Denní povolenka od 400 Kč.

Liščí jezero

Sportovní revír Liščí jezero o rozloze 5 ha se nachází na okraji obce Chabařovice, mezi městy Teplice a Ústím nad Labem. Je skvěle zarybněný především trofejními kapry, štikou, candátem či pstruhem duhovým.
Denní povolenka od 380 Kč.