blog-post image

Květnová recenze na jahodové boilies z Decathlonu

V této recenzi se zaměříme na jarní květnové chytání kaprů na boiliesDecathlonu. Pro testování jsme vybrali dva druhy boilies. Prvním druhem, který jsme pro testování vybrali jsou boilies z kvalitnější řady s označením XTREM 900 s příchutí jahoda a o velikosti 20mm od značky Caperlan.

Boilies XTREM 900 Caperlan Decathlon

Další testovací návnadou byly boilies na kaprařinu hookbaits s příchutí jahoda rovněž od výrobce Caperlan. V balení jsou boilies více velikostí – 12mm, 16mm a 22mm.

Boilies hookbaits Caperlan Decathlon jahoda

K zakrmování používám krmítka s krmítkovou směsí Mivardi s příchutí jahoda.

Krmítková směs Mivardi Jahoda

Tuto směs ještě dle situace míchám s kukuřičným šrotem, který kupuji v místní prodejně s krmivem pro hospodářský zvířata.

Testování proběhlo na dvou svazových revírech. Prvním byl menší rybník a druhým středně velká přehrada.

První test začal zhruba v 7 ráno na rybníku, kde je poměrně velké množství nasazených kaprů a dříve jsem zde měl úspěšné záběry na sladké kukuřice od firmy Cukk.

Medová kukuřice Cukk

Nejprve jsem nahodil prut s boilies XTREM 900 a začal si připravovat druhý prut pro boilies hookbaits. Pro první kolo testování jsem použil střední velikost bolies z balení o velikosti 16mm. Jakmile jsem si připravil druhý prut, nahodil jsem do místa zhruba 2 metry od prvního místa. Oba pruty jsem nahodil kousek od břehu, kde je hloubka cca metr a půl a vím, že se tam kapři schovávají.

small2.png

Zhruba minutu po náhozu hookbaits jahodového boilie začal signalizátor pípat, ale nedošlo k záběru. Pravděpodobně sladká vůně přilákala ryby, ale ty si přišly jen olíznout naboostrovanou chuť.

Pravidelně jsem pruty přehazoval do stejného místa, ale za celé dopoledne se mi nepodařilo chytit na tyto návnady ani jednu rybu.

Druhý test proběhl na přehradě v odpoledních hodinách, kde jsem dříve úspěšně chytal nasazené kapry na vlastně oslazenou kukuřici ze supermarketu, případně na medovou či jahodovou kukuřici Cukk.

Na přehradě jsem zvolil menší boilies hookbaits o velikosti 12mm. Zde byl stejný scénář jako na rybníku. Téměř po náhozu začal signalizátor pípat, ale po chvilce se uklidnil a bylo po všem. Sladká chuť zase přilákala nějakého hladovce, který však hned také odplaval jinam.

Dal jsem tomu šanci pár hodin, ale poté mi došla trpělivost. Vyměnil jsem boilies za medovou a jahodovou kukuřici Cukk a po chvíli přišel záběr. Byl to sice zase násaďák, ale udělal mi radost po tom, co jsem nic nechytl na pokusy s boilies z Decathlonu.

Abych firmě Caperlan nekřivdil, dříve jsem úspěšně chytal kapry na jejich jinou řadu boilies s označením Wellmix. Používal jsem jahodové a scopexové boilies Wellmix ve velikosti 14mm.

Welmixx boilies Jahoda decathlon

Závěr

Rozhodně jsem s testováním těchto jahodových boilies z Decathlonu neskončil. V květnu se mi bohužel napodařilo na tyto boilies žádné kapra chytit, to ale neznamená, že by tato boilies měla být méně kvalitní než návnady na ryby jiných značek. Další kolo testování na tyto boilies provedu v červnu a červenci, až bude voda teplejší a kapři aktivnější. Zase napíšu recenzi, takže se máte na co těšit. Dále budu testovat i scopexové pop-up boilies rovněž od značky Caperlan z Decathlonu.

small.png

TOP produkty z kategorie Boilies